+31(0) 162 311 172Contacteer ons
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Onderhoud Klompen

Onderhoud klompen

Onderhoud algemeen
Sanita zoekt over de hele wereld naar de beste leersoorten en materialen om daar op een ambachtelijke wijze met trots producten van te maken. Ook duurzaamheid is belangrijk dus produceert Sanita haar klompen onder goede omstandigheden voor de werknemers; tevens wordt een nieuwe boom gepland voor elke boom die gebruikt wordt voor de houten zolen. Er wordt dus alleen gebruik gemaakt van zogenaamd gecertificeerd hout.

Wij verkopen naast de klompen ook onderhoudsmiddelen van het merk Collonil. Deze zijn mee te bestellen bij de gekochte klompen.
Hieronder volgt een lijst met materialen die door Sanita worden gebruikt, inclusief een algemeen onderhoudsadvies: Voordat je de klompen gaat dragen, raden wij je aan deze altijd te behandelen met een vuil- en vocht werende spray (Collonil). Indien je deze behandeling regelmatig herhaalt, blijven jouw klompen langer mooi.

Onderhoud per materiaal

• Leer: Gebruik schoencrème om het leer te voeden en soepel te houden. Je kunt het leer ook insprayen met een spay van Collonil of een soort gelijke spray ter bescherming van het leer. Vlekken kunnen met een licht vochtige doek afnemen.

• Geoliede Nubuck: Om de geoliede nubuck te beschermen en waterafstotend te maken, kunnen ze worden ingespoten. Vlekken kunnen met een zachte staalborstel worden weggepoetst; daarna opnieuw voeden met lederwax.

• Geoliede Suede: Voor gebruik inspuiten met een vario spray of nanospray. Vuil met een zachte droge doek afvegen. Vlekken kunnen met een zachte staalborstel worden weggepoetst; daarna opnieuw voeden met lederwax.

• Suède: Vlekken op een suède klomp met een vochtige doek behandelen. Of maak gebruik van een suedeborstel (zachte staalborstel) om de klomp schoon te maken. Je kunt de klomp inspuiten om vuil- waterdicht te maken.

• Pony- of koeienhaar: Klompen gemaakt van pony-of koeienhaar worden het best onderhouden met een vocht- en vuil werende spray. Eventuele vlekken kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek. Pas op met het dragen van een broek bij deze klompen. Er kunnen kale plekken ontstaan door het schuren van bv de rand van je spijkerbroek.

• Textiel: Vlekken moeten worden behandeld en schoongemaakt worden met een vochtige doek. Inspuiten voor het dragen voorkomt dat de klompen vuil en vocht opnemen.

• Houten zool: Hout is sterk en gaat jaren mee, maar pas op; sla niet met de hak tegen iets hards of laat ze bijvoorbeeld niet van de trap vallen. Wanneer de hak net verkeerd ergens tegenaan komt, kan het chippen. Door de natuurlijke materialen is dit weer eenvoudig terug te lijmen evt. In combinatie met houtvulmiddel. Nog een tip: Schuurpapier kan gebruiksporen en vuil makkelijk van de houten hak verwijderen. Je kunt de hak ook insmeren met olijfolie ter bescherming of om donkerder te maken.

Droog natte klompen niet in een afgesloten ruimte of bij een warmtebron! Zorg dat de klompen op een natuurlijke wijze met voldoende ventilatie kunnen drogen.
Komt je er niet uit qua onderhoud, dan adviseren wij u een schoenonderhoudsspecialist.te raadplegen.
Studio Sanita is niet aansprakelijk voor verkeerd gebruik van het onderhoudsadvies. Laat je klompen altijd vakkundig herstellen door schoenmaker.