Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Waarom zijn werkklompen goed voor je?

18 Jan 2021

Waarom zijn werkklompen goed voor je?

Al eeuwenlang worden werkklompen door Nederlanders gedragen. Wie eenmaal gewend is om klompen te dragen, kan bijna niet meer zonder. De eerste variant van de klomp werd gemaakt in de Middeleeuwen, maar vandaag de dag worden ze nog steeds door menig mens gedragen. En niet alleen op het platteland! Er worden namelijk steeds meer modieuze klompen op de markt gebracht. Je hoeft dus zeker niet voor paal te lopen als je het comfort van dit oudhollandse schoeisel wilt ervaren. Misschien vraag je je af: waarom zijn werkklompen eigenlijk goed voor je?De voordelen van werkklompen

Werkklompen zijn goed voor je om verschillen redenen. Allereerst bevorderen ze een goede houding. Ze ontlasten je rug- en kniegewrichten bij het lopen, waardoor je minder snel last van pijntjes krijgt. Ideaal dus als je een actief beroep hebt! Een ander voordeel van werkklompen is dat het hout van de klompen zich perfect weet aan te passen aan de weersomstandigheden. Het hout zorgt voor een goede isolatie, waardoor je altijd aangenaam warme voeten hebt. In de zomer doen klompen juist het tegenovergestelde. Tijdens de zomer is het dragen van klompen juist heel koel. Het hout houdt de warmte namelijk tegen. Dit maakt werkklompen de ideale schoen voor meerdere seizoenen. Een andere reden waarom werkklompen goed voor je zijn is de bescherming die ze je geven. Vooral als je werkt in een dynamische omgeving is dit heel belangrijk. Bijvoorbeeld in de agrarische- of de transportsector. Wanneer er iets zwaars of nats op jouw voeten valt, ben jij in ieder geval goed beschermd.

Het ideale schoeisel voor een actief beroep

Werk je als kok, cateraar, visboer of in het ziekenhuis? Ook dan zijn de werkklompen van Studio Sanita ideaal. De werkschoenen van Sanita Klompen zijn namelijk ontworpen voor mensen die veel lopen en staan. Veel van onze modellen hebben een flexibele zool, waarmee je je voeten gemakkelijk afwikkelt. Dit zorgt voor urenlang loopplezier. Pijnlijke voeten en lichamelijke klachten door slecht schoeisel zijn hiermee verleden tijd.

Modieuze modellen

Sanita klompen kopen biedt vele voordelen. Bekijk onze collectie werkklompen, kies je favoriete paar en ervaar zelf de voordelen van dit comfortabele schoeisel.