Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Wat zijn de beste schoenen voor in de zorg?

18 Jan 2021

Wat zijn de beste schoenen voor in de zorg?

 Wanneer je in de zorg werkt dan zit je vrijwel nooit stil. Er is altijd wel iemand die jouw aandacht of zorg nodig heeft. Hierdoor maak je op een werkdag flink wat kilometers. Heb jij ook zo’n actieve baan en ben je benieuwd wat de beste schoenen voor in de zorg zijn? Een populaire variant is het model ‘Sanita Dorthe’. Dit een medische klomp die ideaal is voor in de zorg. In dit artikel lees je er meer over. En waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij schoenen voor een actief beroep? 

Schoenen voor in de zorg

Je bent op zoek naar schoenen voor in de zorg en vraagt je af aan welke eisen deze moeten voldoen. Een logische vraag. Dit zijn natuurlijk heel andere schoenen dan de schoenen die je op kantoor draagt. Bij een actieve baan is het belangrijk dat je aan gedurende dag geen last van je voeten krijgt. Ga daarom voor schoeisel met voldoende comfort, waarop je de hele dag lekker kunt lopen.

Anti-slip en houdingcorrectie

Naast comfort zijn een goede antislipzool en voldoende houdingcorrectie belangrijk. Een antislipzool – de naam zegt het al – zorgt ervoor dat je niet uitglijdt. Vooral als je veel moet tillen en met mensen bezig bent is dit essentieel.

Van een schoen met houdingcorrectie zal je vooral op langere de positieve effecten merken. Dergelijke schoenen zorgen ervoor dat je de juiste houding aanneemt. Zo voorkom je klachten door het aannemen van een verkeerde houding. Veel mensen die veel op natte plekken werken is een waterdichtheid nog een aandachtspunt. Je wilt natuurlijk niet dat je schoenen vollopen met water!

De beste schoenen voor de zorg

Bij Studio Sanita voldoen vrijwel al onze medische klompen aan de bovenstaande eisen. Sanita is namelijk hét merk voor schoenen in de zorg. In ons assortiment vind je diverse modellen, kleuren en dessins. Voor de liefhebbers hebben we leuke printjes, motiefjes en gespjes. Maar ook als je op zoek bent naar een neutraal model heb je keuze genoeg binnen onze collectie.

Zoals hierboven genoemd is de Sanita Dorthe een populaire variant. Dit model is er in verschillende kleuren, zoals turquoise en rood. Het is het ideale model als je printjes te druk vindt, maar nét wat meer wilt dan de klassieke instapklomp. Daarnaast is deze klomp ook nog eens gemakkelijk te reinigen, waardoor je deze met weinig moeite schoonhoudt. Tevens heeft het Dorthe model een schokdempende zool en een buigzame antislip zool. De klomp is verkrijgbaar in mat 37 t/m 43. Het model valt net wat kleiner dan de meeste schoenen, daarom is het aan te raden om een maatje groter te bestellen. Heb je smalle voeten? Dan kun je het beste je eigen schoenmaat bestellen. Ben je benieuwd naar onze Dorthe klompen? Je vindt ze in ons assortiment medische klompen.