Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Welke klompen passen bij jou?

18 Jan 2021

Welke klompen passen bij jou?

Veel dames en heren met een staand of lopend beroep lopen graag op klompen tijdens kun werk. Dat doen ze niet direct omdat ze klompen zo mooi vinden, maar omdat ze merken dat het goed is voor hun lijf. Door het dragen van klompen wordt je houding gecorrigeerd en ga je rechtop staan. Hierdoor krijg je minder last van je rug en voeten als je een hele dag moet lopen, rennen, bukken en staan.

Sanita is in de professionele branche het meest bekende merk klompen. Het is een Deens kwaliteitsmerk, dat al 112 jaar bestaat. In de beginjaren werden klompen helemaal van hout gemaakt. Tegenwoordig worden voor het werk vooral veel klompen gedragen met pu rubberen zool en leren kap. Deze klompen zijn buigzaam, hebben een hoge demping en maken geen geluid bij het lopen.

Hoe kies je de klompen die bij jou passen? Er zijn heel verschillende modellen en meerdere soorten Sanita’s. Lees hieronder de verschillende soorten voor werk in een ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg, slagerij, bakkerij, kok,etc.

Eigenschappen klompen

De Sanita klompen hebben een polyurethaan (pu) rubberen zool met een on steam binnenzool. Deze combinatie is zodanig gemaakt dat ze zorgen voor een goede houding, goede schokabsorptie en heerlijk loopcomfort. De kap is altijd van leer en vaak voorzien van een pu-coating of een lakcoating. Hierdoor kun je de klompen eenvoudig reinigen met een zachte doek. De leren kap van de klomp is op traditionele wijze geniet aan de rubberen zool en tot op de dag van vandaag worden de klompen met de hand gemaakt in een Europese fabriek. De zool kan wit of zwart zijn, de klomp met open hiel of met dichte hiel, voor dames en/of heren. De maatvoering van deze  medische klompen is normaal tot krap; veel klanten kopen de instapklompen een maatje groter dan hun schoenmaat. Model Sonja en de prof.pu zijn bekende modellen in deze collectie. Ook de eigen ontwerpen van Studio Sanita worden op deze leest gemaakt.

Sanita San Flex klompen

Deze instappers zijn gemaakt op een andere leest dan de Sanita klompen. De kap loopt iets verder door op de wreef en daardoor is de instapruimte iets royaler. De San Flex klompen, ook wel San Flex 314 genaamd, hebben allemaal een witte anti-slip zool, hebben een on steam zool voor extra demping en schokabsorptie en zijn anti-statisch. Een voorbeeld is de San Flex roze en korenblauw. Je herkent deze klompen aan een ‘v’ in het stiksel op de wreef.

Sanita San Duty klompen

Werk je in een natte omgeving of op een vette vloer? Dan zijn de klompen uit de San Duty serie mogelijk goed voor jou. Deze klompen hebben geen nietjes. Het leer loopt door tot onder de zool waar ze zijn geplakt. De zool en hak zijn een centimeter lager dan van de Sanita (San Flex) klompen en hebben een Griptec zool, die antistatisch, water- en olie resistent is. Deze klompen zijn er in het wit en zwart leer en met open en dichte hiel. De pasvorm van deze klompen is royaal en wordt voor de dichte variant altijd een maatje kleiner genomen.

Wie de klomp past, trekt hem aan

We hopen je zo wat meer duidelijkheid te hebben gegeven over de verschillende soorten klompen van Sanita. Weet jij nu welke klompen bij je passen? Als je nog meer wilt weten, neem dan gerust even contact op met de specialist via : 013-5915540 of via [email protected] .