Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Wat zijn goede schoenen om te werken in de zorg?

18 Jan 2021

De meesten van ons spenderen heel wat uren op de werkvloer, echter zijn veel beroepen zittend. Mensen in de zorgsector zijn daarentegen de hele dag op de benen. Daarom wordt de vraag ‘wat zijn goede schoenen voor werken in de zorg?' vaak gesteld. De hardwerkende mensen in de zorg maken immers lange dagen en zijn constant op en neer aan het lopen of ze moeten lang staan. Bij ongeschikt schoeisel gaat dit op ten duur zorgen voor klachten in de rug of knieën. En laten we het niet hebben over die pijnlijke voeten aan het eind van de dag! Gelukkig zijn er een aantal opties die prima in deze sector gedragen kunnen worden en zeer geschikt zijn om lang op te lopen en staan.

Schoenen voor werken in de zorg

Bij het uitzoeken van schoenen waarop gewerkt kan worden in de zorg zijn een aantal punten om op te letten: comfort, houdingscorrectie, hygiëne, antislip en eventuele waterdichtheid.

Comfort spreekt voor zich. Wanneer schoeisel lekker loopt, goed past en gemaakt is van geschikt materiaal wat zorgt voor schokdemping, draagt dit uiteraard bij aan het comfort. Een onmisbaar element bij een veelzijdig beroep als verzorgende of arts.

Houdingscorrectie is voornamelijk bevorderlijk voor lange termijn welzijn. Wanneer veel tijd wordt gespendeerd in een verkeerde houding zal dit op ten duur gaan resulteren in lichamelijke klachten zoals rug-, spier- en gewrichtspijn. De beste schoenen voor werken in de zorg zijn degene die houdingscorrectie verzorgen. Zo wordt het lichaam op een subtiele manier in een betere houding geholpen, wat voorkomt dat op lange termijn klachten gaan ontstaan.

• Hygiëne is een belangrijke eigenschap in de zorg. Een schoen moet makkelijk schoon te maken zijn om spreiding van bacteriën te voorkomen. Zeker een verzorgende zal regelmatig in aanraking komen met vloeistoffen. Wanneer het schoeisel gemaakt is van geschikt materiaal is dit allemaal makkelijk af te poetsen. Stoffen schoenen of sneakers zijn hier een stuk lastiger in.

• Antislip zorgt voor een goed profiel in de zool wat val- of slipgevaar voorkomt. In dit beroep wordt veel gelopen, soms met haast. Daarnaast kunnen de vloeren wel eens vochtig of glad zijn en patiënten kunnen wellicht op de verpleging leunen tijdens het verplaatsen. Om uitglijden verkopen dient schoeisel met een goed antislipprofiel gedragen worden op de werkvloer.

• Waterdichtheid is voornamelijk belangrijk voor mensen die vaak op natte vloeren werken, zoals bijvoorbeeld een verzorgende die patiënten helpt met douchen. Een schoen die water gaat lekker is dan niet geschikt.

Gelukkig zijn er zeer geschikte schoenen voor werken in de zorg: de comfortabele klompen van Sanita. Het assortiment voldoet aan de bovengenoemde punten; hoog draagcomfort, geschikte houdingscorrectie, gemaakt van zeer hygiënisch materiaal en voorzien van een antislipprofiel. Een deel van de collectie is tevens waterdicht. Bij Studio Sanita kunt u terecht voor deze multifunctionele medische klompen. Dé perfecte schoenen voor werken in de zorg!