Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Zijn klompen goed voor je voeten en gewrichten?

18 Jan 2021

Zijn klompen goed voor je voeten en andere gewrichten?
Dit is een vraag waar meerdere antwoorden op gegeven kan worden. We kennen immers veel verschillende soorten klompen. Het is in elk geval erg verstandig om over deze zaken na te denken wanneer je twijfelt over de aanschaf van nieuw schoeisel. Goede ondersteuning van de schoenen is zeer belangrijk en dit wordt vaak onderschat. Zelfs al ondervind je momenteel geen klachten door je huidige schoeisel, dan zou het zomaar kunnen dat je hier op langere termijn wél wat van gaat merken. We hebben maar één lichaam en die moeten we daarom goed verzorgen. Met name als je veel staat en loopt in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld wanneer je in de zorg werkt, is het raadzaam om op geschikt schoeisel te lopen.

Waarom is goed schoeisel belangrijk?
Zoals je weet bestaat ons lichaam uit tientallen gewrichten. Een gezond gewricht krijgt voldoende beweging en wordt niet te zwaar belast. Hiermee bedoelen we niet enkel overbelasting in de vorm van overgewicht, maar ook overbelasting door onvoldoende schokdemping. Zelfs normale activiteiten als lopen kunnen belastend zijn, wanneer er geen goed schoeisel gedragen wordt. Je moet namelijk maar eens zo denken: bij elke stap die je zet vangt je voet een klap op wanneer deze tegen de grond aan komt. Deze klap wordt via de botten omhoog geleid, waardoor meerdere gewrichten een schok krijgen. Wanneer je gaat joggen of rennen wordt dit uiteraard intenser. Een goed paar schoenen biedt voldoende schokdemping om de klap te absorberen, waardoor de gewichten minder onder druk komen te staan bij elke stap.

Zijn klompen goed voor je voeten? Nou, terugkomend op de vraag of klompen goed voor je voeten zijn. Er zijn tegenwoordig moderne klompen die zorgen voor draagcomfort en tevens schokabsorberend en flexibel op de juiste plekken zijn. De medische klompen van Sanita zijn speciaal ontworpen om gedragen te worden door mensen die veel lopen en staan. Ze bieden gepaste lichaamscorrectie die ervoor zorgt dat klachten in bijvoorbeeld de knieën of onderrug verminderen of voorkomen worden. Het is niet voor niets dat klompen zoveel gedragen worden door mensen met staande beroepen, zoals onder andere verpleegkundigen, koks, en slagers. Tevens hebben we een uiteenlopend aanbod hippe klompen die op hele normale (en stijlvolle) schoenen lijken. Deze kunnen dagelijks gedragen worden zodat je altijd kan profiteren van draagcomfort, houdingscorrectie en schokdemping. Hippe klompen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor ontstaat een isolerende werking in de winter en een ventilerende in de zomer. Nooit meer lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door slecht schoeisel: dáárom zijn klompen goed voor je voeten!